video

Uit liefde voor de stad maakten onze Tim en Tess het nummer ‘Stad voor Altijd’

Uit liefde voor de stad maakten onze Tim en Tess het nummer ‘Stad voor Altijd’

Groningse jongeren brengen nieuwe studentenhit ‘Stad Voor Altijd’ uit

Met veel enthousiasme brengen Tim Kanon en Tess van Ulden, bekend als presentatoren van het jongerenplatform Spot TV Groningen, op vrijdag 8 september een gloednieuw nummer uit: ‘Stad Voor Altijd’. Het lied is speciaal gemaakt voor en door de Groningse student en belooft dé soundtrack te worden voor menig kroeg avontuur.

 

Geïnspireerd door de iconische Groningse klassieker ‘Het Gras van het Noorderplantsoen’ van Ralf Poelman, nodigt ‘Stad Voor Altijd’ het publiek uit om luidkeels mee te zingen en de liefde voor onze mooie stad te delen. Tim vertelt: “Het mooiste vind ik dat het nummer én de videoclip volledig is geproduceerd in en door Groningen; iedereen die heeft meegeholpen woont in de stad, dat is toch sick”.

 

Spot TV, het toonaangevende jongerenkanaal voor de Groningse student, is de drijvende kracht achter dit nieuwe muzikale project. Met rubrieken die variëren van evenementen tot lifestyle en actualiteiten, heeft Spot TV een gigantisch bereik en mag het zich met trots het grootste jongerenkanaal van Groningen noemen.

 

Het jongerenplatform neemt studenten op sleeptouw door de stad en heeft al een reeks aan indrukwekkende prestaties op naam staan. Zo lanceerden ze eerder dit jaar met succes hun eigen podium op het Bevrijdingsfestival en waren ze prominent aanwezig tijdens de KEI-week, met onder andere deelname aan de KEI-parade, het nachtleven en het spetterende eindfeest van de KEI-week.

 

Tijdens een redactievergadering werd het idee voor een nieuw nummer opgegooid: “Kunnen we niet een remake maken van Het Gras van het Noorderplantsoen?!” Tim greep het idee met beide handen aan en al snel had hij het nummer geschreven en stond hij samen met collega Tess in de studio. Tim heeft al eerder blijk gegeven van zijn muzikale talent, onder andere door het uitbrengen van ‘Ik Mag Weer Stemmen’. Dit nummer verscheen in aanloop naar de verkiezingen van de Provinciale Staten. Tess, die tot nu toe haar muzikale talenten niet openlijk heeft gedeeld, bleek al jaren stiekem een passie voor zingen te hebben. Tim vertelt lachend: “We waren eens een weekendje op Schiermonnikoog met het hele redactieteam. Onderweg op de fiets naar de Toxbar waren we jolig met elkaar aan het zingen, toen ik ineens opmerkte dat Tess een supermooi stemgeluid heeft.” Tess schijnt na een paar glaasjes wijn wel een toontje te durven zingen. Maar in de studio een nummer inzingen? “Dat was voor mij toch best wel spannend. Ondanks dat, vond ik het superleuk en een waanzinnig vette ervaring!”, voegt Tess nog toe. 

Luister naar ‘Stad Voor Altijd’ vanaf 8 september op: https://open.spotify.com/            

 

Bekijk de videoclip van ‘Stad Voor Altijd’ vanaf 9 september op: https://www.youtube.com/@SpotTVGroningen    

Volg Spot TV Groningen op Instagram: https://www.instagram.com/spottv_groningen/         

Volg Spot TV Groningen op Tiktok: https://www.tiktok.com/@spottvgroningen  

Spotify: spoti.fi/3R9QbRm
Itunes: apple.co/3Eyhjlw
Deezer: bit.ly/462kQ7b
Apple music: apple.co/3Eyhjlw

Artiesten: Tim Kanon en Tess van Ulden
Music producer: Stiven Andres
Songwriter: Tim Kanon, Simona Aron
Video producer: Bjorn Boes
Camera: Miguel Restituyo
Edit: Miguel Restituyo
Platform: Spot TV
Concepting: Bjorn Boes
Cast: Tess van Ulden, Luna Smit, Yanoah Noya, Tim Kanon
Special thanks to Dorst, Wolter Wolthers, de Hoek en Groningen.Heb jij een vraag of idee om dit platform nog leuker te maken? Neem contact op!

Contact