Nieuws

Hotspots: lunchplekjes in Groningen

Hotspots: lunchplekjes in Groningen

Kyra’s favoriete lunchplekjes in Grunn

Hey! Mijn naam is Kyra, ik ben 20 jaar en ik zit bij het redactieteam van Spot TV als video- en fotograaf. Samen met Julia Wiegers maak ik foto’s voor de rubriek: “Hotspots”. En deze hotspot gaat over: Lunchplekjes! 

Er zijn heel wat lunchplekjes in Groningen en het kan daardoor lastig zijn om een keuze te maken. Zelf ben ik daar ook vaak genoeg tegenaan gelopen, maar inmiddels heb ik een paar vaste spots waar ik graag heen ga. Mijn favoriete plekjes heb ik hier op een rijtje gezet, om voor jou de keuze hopelijk wat makkelijker te maken.

 

Flinders Café – Nieuweweg 2 

Een bekende borrellocatie onder de studenten, maar naast borrelen kun je hier ook heerlijk lunchen. De lunchkaart is erg gevarieerd maar biedt ook de klassiekers. De avocado smash wordt het meest besteld, opgevolgd door het broodje carpaccio.  

Bedrijven en groepen studenten reserveren vaak met een tijdslot, dit betekent dat het personeel ervoor zorgt dat alles ruim binnen die tijd voorzien is. Dit is super handig als je bijvoorbeeld een uur pauze hebt, maar toch met al je collega’s gezellig wilt lunchen.

 

Croissanterie Pigalle – Stoeldraaierstraat 17

Dit is nou echt een plek waar je iedereen wel mee naar toe zou kunnen nemen, zelfs die ene vriend of vriendin die bijna niks lust. Ze hebben voor iedereen wat: van hartig tot zoet en eindeloze opties voor het beleggen van je broodje. Ondanks dat de naam van het restaurant het bestellen van een croissant aanlokkelijk maakt, betekent dat niet dat dit de enige keuze is! En je kan er ook voor meer terecht dan alleen de lunch. Ze hebben namelijk ook ontbijt en high tea. Er zijn dus genoeg opties!

De laatste keer dat ik hier was heb ik de crompouce geprobeerd, deze was bijna net zo lekker als het warme broodje genaamd ‘Biarritz’ die ik daar graag eet. Oondanks de faam die de crompouce de laatste weken krijgt, blijft het broodje warme beenham toch het meest verkochte broodje bij Pigalle. 

 

La Martina – Gedempte Zuiderdiep 13

Een plek voor jong en oud waar je altijd gezellig kan zitten. En, tromgeroffel: je kan er heel lekker lunchen! Er zijn regelmatig specials buiten de kaart om, maar de lunchkaart zelf heeft ook genoeg te bieden. Mijn persoonlijke favoriet: het broodje zalm. Onder de gasten is zowel het broodje beef teriyaki als het naanbrood met kip erg populair. La Martina bestaat uit 2 delen: een restaurant en een bar/kroeg. In het restaurant is er lunch, borrel en diner. In de bar komen de gasten borrelen, voor de borrel is er een uitgebreide hapjeskaart.     

Ook leuk: Op zaterdagavonden is er live muziek en karaoke!

 

Wadapartja – Gedempte Zuiderdiep 39-41

Hier is het best uniek. Je hoort het al aan de naam; wadapartja (wat apart, ja), het is net even anders dan de rest. Het is ingericht als een huiskamer wat een knusse sfeer geeft. Iedereen moet zich op zijn/haar gemak kunnen voelen. 

Ze werken samen met veel lokale bedrijven. Zo komt hun brood van bakker Luuk, de biertjes van Baxbier en de koffiebonen van Koffiestation Groningen. Dit maakt de gerechten net iets specialer, en daarnaast hebben ze ook een aantal Vega/vegan gerechten te bieden. De meest verkochte broodjes zijn de New York Deli en de wentelteefjes. 

Ook leuk: Er is een winkeltje met spullen en kaartjes. (ze verkopen er onder andere leuke prullaria en kaartjes)

 

Bagels & Beans – Zwanestraat 30

Wat bijzonder is aan Bagels & Beans is dat je alles zelf samen kan stellen en er veel glutenvrije en Vega opties zijn. Alles mag en alles kan. De koffie wordt gezet met hun eigen koffiebonen en dat proef je goed.

De avocado bagel is de grote favoriet onder de gasten, opgevolgd door de paddo burger en de wisselende specials. 

Maar je hoeft hier niet alleen te komen om te lunchen. Je bent ook van harte welkom om een kop koffie te drinken en bezig te gaan met werk/school. 

Ook leuk: Ze verkopen eigen mokken. 

 

El Maïda – Folkingestraat 19 

Hier kan je terecht voor een heerlijke culturele ervaring. Het eten dat wordt geserveerd is een combinatie van Noord-Afrikaans en mediterraans. De aankleding in het restaurant ziet er ook zo uit, het is warm en verwelkomend. 

Het Noord-Afrikaans ontbijt wordt het meest besteld en wordt ook omschreven als een goede studentendeal. Bij deze deal krijg je verse muntthee, 2 eieren en 2 merguez worstjes, geserveerd met Libanees flatbread. 

Ook leuk: ze halen een groot deel van de boodschappen bij Le Souk. 

Fun fact: De eigenaar van Le Souk is de zus van de eigenaar van El Maïda.

 

Zie ook op Instagram: “Hotspots: Kyra’s favoriete lunchplekjes in Groningen” 

Dit artikel is geschreven door: Kyra Boer

De foto’s zijn gemaakt door: Kyra Boer, Eva Bokhorst en Julia Wiegers

 

 

 Heb jij een vraag of idee om dit platform nog leuker te maken? Neem contact op!

Contact