14 oktober

Sor

Sor

Eén van Nederlands grootste muzikale beloftes is sor, die naast rappen en zingen ook nog eens kan componeren en produceren. Hij schrijft, is beatmaker en een van de creatieve breinen achter de Amsterdamse hiphopgroep Black Acid. Met zijn muziek brengt hij de werelden van klassieke muziek en hiphop dichterbij elkaar, waarbij hij niet bang is om ze te laten clashen.

In februari 2018 kreeg hij te maken met gehoorverlies, wat hem dwong om nog creatiever te moeten werken. Momenteel kijkt sor positief vooruit en maakt hij muziek door het gebruik van zijn piano en synthesizers, subpad (rugzak met bas) en zijn gehoorapparaat Phonak. Inmiddels verschijnt hij op verschillende werken als producer of featuring artist en heeft hij twee projecten uitgebracht in samenwerking met Top Notch/Noah’s Ark en bij publishing BMG Music.

Begin 2022 won hij het tv-programma ‘Maestro’ (gemiddeld 2,2 miljoen kijkers) en dat zette hem landelijk op de kaart. Na twee succesvolle EP’s ‘Phonak’ en ‘Professor’ bereidt sor zich nu voor op het tweede en derde deel van zijn debuutalbum ‘Bae Doven’, waarvan het eerste deel al online staat. Op vrijdag 14 oktober hoor je deze nieuwe nummers in de grote zaal van Simplon!


Bekijk event

Heb jij een vraag of idee om dit platform nog leuker te maken? Neem contact op!

Contact