20 april

Joël Domingos

Joël Domingos

Joël Domingos is rapper, zanger en songwriter-producer. Hij maakt Nederlandstalige popmuziek vanuit zijn hip-hop, R&B en soul roots. Al die kleuren uit andere genres weet hij te vermengen tot een nieuwe, eigenzinnige stijl. Pop meets hip-hop in een arthouse. Met soulvolle zang, catchy pophooks, hip-hop flows en authentieke Kaapverdiaanse ritmes, weeft Joël een tapijt van harmonie.

Joël groeide op in een groot multicultureel (Nederlands-Kaapverdiaans) gezin. Samen met zijn moeder ontleedde hij songteksten van songwriters als Billy Joel en Simon & Garfunkel. Zijn vader nam hem mee naar vreugdevolle, Kaapverdiaanse dansfeesten en introduceerde hem aan Afrikaanse artiesten als Cesaria Evora. Samen met zijn kenmerkende stemklank, combineert Joël die invloeden tot een uniek geluid en slaat daarmee een brug tussen werelden. De afgelopen jaren wist hij in de muziekindustrie voet aan de grond te krijgen. Zo bracht hij meerdere EPs uit, waarmee hij lovende kritieken vergaarde.

In 2022 stond Joël, als voorprogramma van Antoon, twee keer in een uitverkocht Ziggo Dome. Momenteel werkt hij aan zijn debuutalbum Dromers slapen niet. Het autobiografische album is een manifest voor dromers; zij die niet conformeren aan wat de wereld hen oplegt of van hen verwacht, maar hun eigen authentieke pad bewandelen, vaak met hun hoofd in de wolken. Met een headlining show en nieuwe nummers komt Joël naar Simplon.

Support is er van zanger en rapper Johnny Loves Me uit Enschede. Met zijn alternatieve pop tunes was hij vorig jaar nog op ESNS te zien.


Bekijk event

Heb jij een vraag of idee om dit platform nog leuker te maken? Neem contact op!

Contact