22 april

In Search of Democracy 3.0

In Search of Democracy 3.0

Een interactieve online avond over de toekomst van de Europese democratie.

Europa beschikt over ruim 500 lokale ‘Europe Direct’-centra, die samen het gratis informatienetwerk van de Europese Commissie vormen. Ze zijn dé toegang tot de Europese Unie voor al haar inwoners en daarmee de ideale basis voor inspraak en participatie. De Nederlandse Europe Directs slaan nu de handen ineen voor een inspirerend online evenement over nieuwe vormen van democratie en burgerschap.

Op donderdag 22 april nemen wij je vanaf 20:00 uur mee op een rondreis langs vernieuwende democratische innovaties in Europa. We trappen af met de vlammende voorstelling ‘In Search of Democracy 3.0’ door theatermaker Lucas de Man van Stichting Nieuwe Helden. Aansluitend kun je online in dialoog met bekende ‘changemakers’, mensen die bezig zijn met vernieuwing, verandering en verbetering.

Aan de hand van 6 thema’s staan we gezamenlijk stil bij de basisprincipes van de Europese democratie. Hoe kunnen wij als burgers actief meebeslissen en oplossingen aanreiken? Voelen we ons voldoende vertegenwoordigd? Hoe bepalen we samen de agenda? Als we daadwerkelijk een meer rechtvaardige samenleving willen, dan moeten we durven sleutelen aan de basis. Sleutel je mee? Onze gasten zijn Milka Yemane (de Dutch Squad), Tessa Sturkenboom (Buddy to Buddy), Lotte Houwing (Reclaim your Face) en Katy Olivia van Tergouw (Stop Ecocide).

De avond is geheel gratis toegankelijk via Zoom maar aanmelden is verplicht. Houd onze kanalen in de gaten voor verdere berichtgeving over de sprekers, de wijze van aanmelden en het definitieve programma. Voor nu: Save the date!

donderdag 22 april | 20.00 – 21.30

Bekijk event

Heb jij een vraag of idee om dit platform nog leuker te maken? Neem contact op!

Contact