Nieuws

Moet er een scooter hangplek komen voor jongeren in Groningen om hiermee ongelukken te voorkomen?

Op 29 augustus werden de Groningers opgeschrikt door het vreselijke nieuws over een zwaar ongeluk op het industrieterrein in Westpoort waarbij een scooterrijder van 22 jaar zwaargewond raakte.

Een aantal dagen later nam een lid van de groep jongeren, genaamd Teamshab050, contact op met raadsleden, de wethouder en RTV Noord.

Deze groep jongeren, ze zijn allemaal scooterliefhebbers, willen graag een eigen veilige plek waar ze kunnen hangen en stunten. Ze vragen de gemeente om zo’n plek te faciliteren. Andere weggebruikers én inwoners van de gemeente moeten geen overlast gaan ervaren.

“Student & Stad en de Stadspartij zijn tegen stunten en racen op de openbare weg, dat is een onwenselijke situatie. Daarom roepen wij het college op om te zoeken naar een mogelijkheid om deze groep jongeren een vaste plek te bieden”, aldus Steven Bosch, fractievoorzitter van Student & Stad.

Student & Stad en de Stadspartij vinden het faciliteren van deze activiteiten, mits veilig en verantwoord, vele malen beter dan wanneer dit gebeurt op de openbare weg. Het kat en muisspel tussen de jongeren en de politie waar nu sprake van is is geen wenselijke situatie. 

Fractievoorzitter Amrut Sijbolts van de Stadspartij vult aan: “Misschien kan zo’n plek voor deze groep scooterrijders gecombineerd worden met een plek voor skaters. Ook deze groep is op zoek naar een eigen locatie waar ze het het verkeer in de openbare ruimte niet in de weg zitten”. 

Student & Stad en de Stadspartij vinden het belangrijk dat verschillende groepen jongeren in onze gemeente een eigen plek hebben om samen te komen. Wij roepen samen het college op om met Teamshab050 in gesprek te gaan. Mocht er een locatie worden gevonden dan is dat echt een goede toevoeging is aan onze gemeente.Heb jij een vraag of idee om dit platform nog leuker te maken? Neem contact op!

Contact