Nieuws

Sustainable moments: De boodschap achter Kleer’nZooi

Sustainable moments: De boodschap achter Kleer’nZooi

 

“Ons imago is ‘rot op met je geitenwollen sok’. We willen het stoffige image wegpoetsen en laten zien dat het supertof kan zijn om te naaien of sneakers schoon te maken en bepaalde kleding te kopen of te ruilen.”

 

 

Duurzaamheid tips voor studenten:

“Weet wat je eet, weet wat je koopt, weet wat je dieet is en kijk waar het eten vandaan komt, weet wat je op je huid smeert, weet wat je aantrekt, wat je inademt en wat je opeet. Wat je tot je oren neemt vind ik ook belangrijk. Stel jezelf de vraag: Waar komt dit vandaan?

Probeer kwalitatief te shoppen. Dus niet te winkelen voor 1 gala en dan de kleren weg te gooien. Doe je dat wel: bewaar de kleren.

En ga vervolgens shoppen in je eigen kleding kast. Als je wel veel kleren hebt, probeer ook te doneren aan goede doelen. En probeer vintage te kopen. Tweede hands begint steeds hipper te worden, waardoor het aanbod ook groter wordt.

Uiteindelijk dromen we er wel van om Groningen bewust te maken van de mogelijkheden. Het is onmogelijk om iedereen mee te krijgen maar hoe meer mensen we meekrijgen hoe beter het is. We hopen wel in Groningen stad met Sustainable Moments een begrip te worden”

– Eamon Fokkinga en Nienke Bullinga 

De foto’s zijn gemaakt door: Eva Bokhorst en Keri BoskerHeb jij een vraag of idee om dit platform nog leuker te maken? Neem contact op!

Contact