Nieuws

Is het in Groningen niet altijd carnaval?

Is het in Groningen niet altijd carnaval?

Aanstaande zondag staat het zuiden van ons land weer op zijn kop. Het is carnaval. Ze hijsen zich in de meest vreemde creaties en drinken biertjes tot de zon op komt, maar past ons Groningers dat juist niet als gegoten? Best vreemd dat wij in onze stad geen carnaval vieren, terwijl wij daar hoogstwaarschijnlijk erg goed in zullen zijn!

Ik moet maar even langs het Gedempte Zuiderdiep, waar de welbekende feest winkel van Thom Mulder zit. Want waar kunnen wij terecht? De verwelkomende eigenaar straalt van enthousiasme  ‘’Dit zijn altijd de beste weken van het jaar!’’. Best gek, want in onze stad is dus geen carnaval. Volgens Thom zijn het vooral de studenten die van oorsprong uit het zuiden komen die de pakjes komen halen, maar we trekken ook naar de Ommelanden toe volgens Thom. De Ommelanden? Kunnen we dan toch dichtbij huis terecht voor een biertje?

In Ter Apel, Kloosterburen en Barnflair kan je van zondag 11 februari tot dinsdag 13 februari terecht voor het feest. Niet het zuipen maar de saamhorigheid in de kleine gemeenschap staat hierin centraal volgens Frans Hegeman, hij is voorzitter van de carnavalsvereniging in Oldeclooster, na de 13e weer Kloosterburen. Zijn wij wel welkom dan? Jazeker! Wij mogen het feestje gewoon mee komen vieren. Dus, kostuum halen bij de Firma Mulder en met lijn 56 richting het wad. Maar je kan ook lekker in de stad blijven, want zoals Thom zegt: ‘’Is het niet het hele jaar carnaval in Groningen?’’

Tekst: Bjorn Smallenbroek Heb jij een vraag of idee om dit platform nog leuker te maken? Neem contact op!

Contact