Nieuws

Hotspots: Sarah’s favoriete activiteiten in Groningen

Hotspots: Sarah’s favoriete activiteiten in Groningen

Heb jij vaak zin om iets te doen, maar kom je nooit verder dan een biertje op het terras en wil je eens wat nieuws? Of heb je inspiratie nodig voor een originele date? Laat Sarah je inspireren! 

 

Jeus-de-boulesbar Boel 

Waar? Nieuwe Ebbingestraat 163 

Is boulen het nieuwe bowlen? Jeu-de-boules, wat eigenlijk pétanque heet, heeft misschien de reputatie van een oude-mensen-spel, maar bij Boel merk je daar niets van. 

Het spel is geschikt voor twee, vier of zes personen per baan. Ondertussen kun je er ook heerlijk eten en drinken. Perfect dus voor zowel een originele eerste (of tiende) date, of om een keer wat anders te doen met je vriendengroep! 

 

Poolcafé Streetlife

Waar? Peperstraat 16

De kans dat je al vaker langs dit poolcafé bent gewandeld tijdens een avondje stappen is vrij groot. Grote kans zelfs dat je ouders het café nog van vroeger kennen. Streetlife bevindt zich namelijk al jaaaaaren midden in de Peperstraat. 

Bij Streetlife ben je met elke groepsgrootte welkom. Verdeel jezelf in teams bij het poolen, speel een potje darten, of drink simpelweg een biertje: het kan allemaal. 

 

Arcadehal The Game Box 

Waar? Oosterstraat 15

The Game Box is een relatief nieuw begrip in de stad. In de felgekleurde arcadehal kun je de leukste oude én nieuwe spellen uitproberen. Daag elkaar uit of speel samen een spel en verzamel tickets om prijzen te winnen. 

Misschien niet zo geschikt als je brak bent, maar des te leuker om te doen voor je ergens een drankje gaat doen. Je staat namelijk binnen een minuut lopen vanaf The Game Box midden op het Poeleplein. 

 

Photobooth en spelletjes bij Cilinder

Waar? Oosterstraat 13a 

Bij Cilinder kun je, naast eten en heerlijke cocktails drinken, ook terecht om in de photobooth een super leuke souvenir van je avond te maken! 

En mocht je zin hebben in een spelletje, dan kun je die hier ook vinden. 

 

Geïnspireerd? 

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen te doen in Groningen! Denk bijvoorbeeld aan bowlen, escape rooms, en de schaatsbaan in Kardinge. Kende jij ze allemaal al? En heb je een favoriet?

Mocht je na één van deze activiteiten nou zin krijgen in een heerlijke cocktail, check dan het artikel “De favoriete cocktailbars van Tess” voor tips! 

 

Artikel geschreven door: Evi Kremer

De foto’s zijn gemaakt door: Julia Wiegers & Eva Bokhorst

The Game Box, 15, Oosterstraat, Binnenstad-zuid, Binnenstad, Centrum, Groningen, Nederland, 9711 NN, Nederland Streetlife, 16, Peperstraat, Binnenstad-zuid, Binnenstad, Centrum, Groningen, Nederland, 9711 PD, Nederland

OOST, 13a, Oosterstraat, Binnenstad-zuid, Binnenstad, Centrum, Groningen, Nederland, 9711 NN, Nederland

BOEL, 163, Nieuwe Ebbingestraat, Kop Indische buurt, Korrewegwijk, Oude wijken, Groningen, Nederland, 9715 BC, Nederland


Heb jij een vraag of idee om dit platform nog leuker te maken? Neem contact op!

Contact