Nieuws

Hotspots: Gezonde eetplekjes in Groningen!

Hotspots: Gezonde eetplekjes in Groningen!

Je kent het vast wel; je hebt een drukke dag en wil even snel wat eten buiten de deur. McDonalds en KFC zien er erg verleidelijk uit, maar vandaag eet je toch liever iets gezonds. Maar, waar kan je heen voor een gezonde hap buitenshuis? Tess heeft het voor je uitgezocht! 

 

Rå – Oude Kijk in Het Jatstraat 59

Deze super leuk hotspot focust zich voornamelijk op organic en vers eten. De gerechten worden zonder olie of suikers bereid en er wordt veel gebruik gemaakt van verse groentes en fruit. Klinkt goed toch? Maar, het kan zelfs nog beter! Ze kopen namelijk hun ingrediënten bij lokale boeren en geven het eten wat aan het eind van de dag overblijft weg aan mensen in armoede. Zo verspillen ze niks, en dragen ze een steentje bij. 

 

Sla – Brugstraat 21

De naam zegt het al: sla heeft voornamelijk … (tromgeroffel) salades! Toch zijn dit niet zomaar salades, alles is namelijk vegetarisch en super gezond! Zo serveren ze ook de killer kapsalon: een gezonde variant van een kapsalon die volledig bestaat uit vegetarische en voedzame ingrediënten. De echte kapsalon zou natuurlijk nooit te vervangen zijn, maar deze van Sla is zeker een goed alternatief!

 

Feelgood – Oude Kijk in Het Jatstraat 29

Dit is de ideale all-day breakfast en lunch plek voor wanneer je opzoek bent naar een gezonde hap. De menukaart bestaat uit veel verschillende gerechten; van broodjes tot bowls, sapjes en (gezonde) burgers: er is meer dan genoeg keuze! Bovendien is alles vegetarisch en bereid vanuit liefde voor mens en natuur.

 

FLFL – Carolieweg 30

Hier staat natuurlijk een ding centraal: het eten van goede falafel! Dit kan in een salade, tussen een wrap of pita, of los met wat humus. Hoe je het ook eet; elke gerecht zit bom vol eiwitten en vezels. Dus heb je zin in een snelle hap, maar moet je ook nog aan je eiwitten voor de dag komen? Dan is dit the place to be!

 

Sushito – Oude Ebbingestraat 15

Alle gerechten bij Sushito zijn een mix van de Japanse, Mexicaanse en Hawaiiaanse keuken. Die combinatie hoor je niet vaak hè? We zijn inmiddels allemaal wel bekend met pokè bowls, maar hier serveren ze dezelfde ingrediënten ook op een andere manier: in een burito. Dit heerlijke gerecht zit bom vol vezels en vult goed, een echte aanrader dus!

 

 Heb jij een vraag of idee om dit platform nog leuker te maken? Neem contact op!

Contact