Nieuws

Gronings talent valt in de prijzen tijdens landelijke finale van Kunstbende

Gronings talent valt in de prijzen tijdens landelijke finale van Kunstbende

Groningen valt in de prijzen tijdens landelijke finale van Kunstbende

Dat Groningen barst van het jonge talent wisten we natuurlijk, maar is weer gebleken op de landelijke finale van Kunstbende, die 26 juni plaats vond in de Kromhouthal in Amsterdam. Tijdens deze finale streden zo’n honderd acts in de categorieën Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater tegen elkaar. Deelnemers zijn winnaars van de regionale voorrondes, waarvan op 24 april de Groningse was.

Winnaars

De Groningse finalisten knalden op het podium en sleepten niet 1, maar 3 podiumplekken binnen. Voor het eerst sinds 2016 is er weer een Groningse nummer 1 op de landelijke finale, in de categorie Film. Ida blies met haar film ‘Humid’ de jury omver en mag nu shinenmet haar film laten zien op het Internationaal Filmfestival Rotterdam. Daarnaast won Anna Sophie Lautenbach, de tweede prijs in de categorie Taal en is de uit Tolbert afkomstige Firetjuene derde geworden in de categorie DJ. 

Kunstbende

Iedereen weet wel wie Martin Garrix is, ook hij is ooit begonnen bij Kunstbende. Maar ook andere artiesten zoals Kalvijn en Duncan Laurence hebben hun eerste stappen gezet op een Kunstbende podium. Kunstbende is dé creatieve community voor iedereen van 13 t/m 18 jaar. Kunstbende wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank, Fonds voor Cultuurparticipatie, ArtEZ University of the Arts en diverse andere partners en sponsors. 

Heb jij een vraag of idee om dit platform nog leuker te maken? Neem contact op!

Contact