17 februari

Usva Gala

Cultureel Studentencentrum Usva bestaat dit jaar inmiddels al weer 55 jaar en dit gaat gevierd worden! Daarom zal Usva van 13 tot en met 17 Februari in het teken staan van ons 11e Lustrum. Het thema van de Lustrumweek is “royalty”.

Onze Lustrumweek wordt op zaterdag 17 februari afgesloten met een spetterend Lustrumgala. Bij deze willen wij jou hier graag voor uitnodigen! Net zoals de rest van de Lustrumweek is het gala in het thema “Royalty”, dus trek je mooiste baljurk aan.

Het gala vindt plaats in het Usva pand aan de Munnekeholm 10. De inloop start om 20:00 uur. Het programma bestaat uit twee muzikale acts en een DJ om de avond mee af te sluiten.

21:00 Astronaut
Astronaut is het muzikale project van songwriter, dagdromer en amateur filosoof Pelle Bast. De liedjes van Astronaut zijn compromisloos en zoeken naar naïviteit in haar beste vorm. Met humor en lichtheid worden grootse thema’s als seks, liefde en de kosmos bezongen, bevraagd en bespot. De Nederlandstalige teksten getuigen van filosofische diepgang, gebracht met Achterhoekse nuchterheid.

Live weet je nooit wat er gaat gebeuren want er is geen script. Maar als Pelle zijn band meeneemt ben je verzekerd van contrasten tussen breekbare momenten tegenover energieke drums en trompet als earcatcher om je de zomer om de oren te blazen!

22:15 Le Motat
LE MOTAT is het energieke project van Tato Wesselo, de nieuwe trots van Rotterdam. Tato is onderdeel van een nieuwe onderstroming welke elektronische beats en vreemde, half poëtische teksten combineert om zo nummers te creëren die je zowel tijdens het werken, als tijdens het uitgaan kunt luisteren. Ze snijden dagelijkse onderwerpen aan die verheven worden tot iets groters, vaak gaat het over Naar de Klote gaan, bijvoorbeeld.

Toch ligt deze artiest erg in het straatje van bijvoorbeeld Henny Vrienten en een vroege Doe Maar, vooral als je naar een nummer als 1 Uurtje Verliefd luistert kun je niet ontkennen dat de moderne versie van deze Nederlandse grootheid deze avond op de planken in Rotown zal staan. De muziek voelt optimistisch, vrolijk en is zeer dansbaar. De optredens worden met zoveel enthousiasme en overtuigingskracht geleverd dat Tato al weleens de Nederlandse Jack Black is genoemd door de pers, dit wil je toch niet missen?!

23:30 Ko Kliko
Bevlogen, opzwepend en onverschrokken: Ko Kliko’s unieke mix combineert de DIY houding van punk met het plezier van popmuziek. Als muzieknerd pur sang doet Ko diepgravend onderzoek naar de beste nummers uit alle muzikale hoeken. Haar sets zijn doordrongen van haar betrokkenheid bij de strijd voor gelijkheid. Door gemarginaliseerde stemmen een podium te geven biedt ze een veilige haven voor iedereen voor wie dat niet altijd vanzelfsprekend is. Als medeoprichter van Relate Radio en initiator van PAUW!, het hoog aangeschreven alternatieve feest in VERA , jaagt Ko de vooruitgang van de Groningse underground muziekscene aan. Achter de booth komen haar eclectische invloeden samen in een weelderige mix die door je lichaam dendert.

In 2023 werd Coco onderdeel van Hit the North (ESNS). Ze ontving een nominatie voor de Groninger Cultuurprijs en speelde onder andere al op Lowlands, ESNS en ADE.
Heb jij een vraag of idee om dit platform nog leuker te maken? Neem contact op!

Contact