4 maart

Sophie Straat

Sophie Straat

Door de huidige corona maatregelen is het helaas onduidelijk of de show van Sophie Straat op 4 maart kan doorgaan. We hebben goede hoop en houden de show voor nu in onze planning. Mocht er meer duidelijkheid zijn over de doorgang en de omstandigheden, dan worden kaartkopers per e-mail geïnformeerd. 


Ze staat inmiddels al bekend als de koningin van de principiële smartlap. Sophie Straat zingt haar klassieke levensliederen vol met teksten over actuele thema’s als seksisme, racisme en woningnood, en won een felbegeerde Edison voor haar debuutalbum ‘T is niet mijn schuld’. Na shows op Noorderslag, Noorderzon en Vicefest, komt Sophie Straat in 2022 voor haar eerste clubshow naar Groningen!

De Nederlandse volkszangeres groeide eind jaren ’90 op in de voormalige, maar inmiddels gegentrificeerde volksbuurt de Pijp. Tegenwoordig schrijft Straat, samen met haar compagnon Wieger, over de effecten van gentrificatie in Amsterdam. In haar liederen krijg je een kijkje in de levens van de groene bakfiets eigenaar, de Zuidas werker en het net naar Amsterdam Noord verhuisde kind. Ook heeft ze kritiek, zoals ze samen met Goldband laat horen op de single ‘Tweede Kamer’. Naast haar rol als vertolker van het levenslied, is Straat kunstenaar en maakt zij sociaal geëngageerd werk.


Bekijk event

Heb jij een vraag of idee om dit platform nog leuker te maken? Neem contact op!

Contact