18 februari

Opening Bitterzoet Erfgoed

Opening Bitterzoet Erfgoed

Hoe was Groningen betrokken bij slavernij? Welke sporen van het slavernijverleden zie je? Welke effecten zijn tot op de dag van vandaag zichtbaar in de maatschappij?

Tijdens de culturele manifestatie Bitterzoet Erfgoed staan deze vragen centraal. Musea, erfgoedinstellingen, culturele en educatieve organisaties uit stad en provincie Groningen, slaan de handen ineen en besteden in 2022 aandacht aan het slavernijverleden van Groningen.

Opening Talkshow

Op vrijdag 18 februari 2022 om 14:00 uur opent de culturele manifestatie Bitterzoet Erfgoed in Forum Groningen. De opening vindt plaats in de vorm van een talkshow die live uitgezonden wordt. Bitterzoet Erfgoed wordt geopend door Koen Schuiling,burgemeester van de Gemeente Groningen, en Mirjam Wulfse, gedeputeerde van de Provincie Groningen.

De talkshow wordt gepresenteerd door Jerry Silvano. Hij gaat met tal van gasten in gesprek over de manifestatie en wat er de komende maanden staat te gebeuren. Zo zal er onder meer gesproken worden over kunst en het belang van meerstemmigheid binnen Bitterzoet Erfgoed. Ook is er muziek van Izaline Calister. Je kunt de talkshow via een livestream kijken op uw telefoon, tablet of computer.

Tentoonstelling en stadswandeling

Op 18 februari openen de tentoonstellingen in de Akerk, het Groninger Museum en Museum Nienoord. Wil je op diezelfde dag al één van deze tentoonstellingen bezoeken? Klik dan op het desbetreffende museum voor meer informatie. Bovendien wordt er een gratis plattegrond van de stad Groningen beschikbaar gesteld, met daarop een wandeling langs plekken waar er sporen van het Groninger slavernijverleden te vinden zijn. De plattegrond is op de dag van de opening downloaden via de website van Bitterzoet Erfgoed of af te halen bij de Akerk, het Forum Groningen en het Groninger Museum.


Bekijk event

Heb jij een vraag of idee om dit platform nog leuker te maken? Neem contact op!

Contact