4 maart

NITE – Yara’s Wedding

NITE – Yara’s Wedding

In 1978 scheef de Palestijns-Amerikaanse hoogleraar Edward Said het invloedrijke boek Oriëntalisme, waarin hij stelt dat de romantisch-kolonialistische blik waarmee het Westen naar het Oosten kijkt invloed heeft op de manier waarop het Westen die gebieden behandelt. Met dit boek als inspiratie maakt Guy Weizman met Schauspiel Hannover de grote interdisciplinaire voorstelling All the perfumes of Arabia.

Kijken we nog steeds door koloniale ogen naar de ander? Is er een brug te slaan tussen culturen, zonder dat die eindigt in onbegrip of culturele toe-eigening? Staat politieke correctheid de discussie niet teveel in de weg? En wat is eigenlijk het nut van vijftig soorten matige humus in de supermarkt? Tijdens het repetitieproces komen schrijvers, acteurs en dansers uit verschillende culturen bij elkaar. Zo ontstaat een interdisciplinaire dialoog waarin verschillende perspectieven met elkaar in gesprek gaan, botsen en soms versmelten en die uiteindelijk aan de toeschouwer de vraag stelt: met welke blik kijk jij naar de ander?

Tijdens het repetitieproces zijn zowel de Mauritaanse schrijver Mohammedou Ould Slahi als de Nederlandse schrijver Rik van den Bos in het repetitielokaal aanwezig. Ook de acteurs en dansers zijn uit alle windstreken afkomstig. Zo ontstaat een interdisciplinaire dialoog waarin verschillende perspectieven met elkaar in gesprek gaan, botsen en versmelten en die aan de aan de toeschouwer de vraag stelt: met welke blik kijk jij naar de Ander en zijn plek in de wereld?


Bekijk event

Heb jij een vraag of idee om dit platform nog leuker te maken? Neem contact op!

Contact