10 oktober

Let’s Get Lyrical met Cissy Joan

Let’s Get Lyrical met Cissy Joan

 • Bij Let’s Get Lyrical ontdek je de schoonheid van woordkunst. Host Cissy Joan neemt je mee op een avond waar taal wordt gevierd, of het nu spoken word, storytelling of songteksten betreft. Woordkunstenaars dragen voor uit eigen werk en uit dat van collega’s, buren of beroemdheden die hen inspireren. Een show vol lyriek, muziek, humor en good vibes! Aansluitend in het programma is er ruimte voor enkele lokale spoken word poets om de open mic in te stappen. De avond wordt afgesloten met een borrel.

  Deze editie zijn Cissy’s gasten Manu van Kersbergen, Sydney Lowell en Ileen Rook (Semifictie).

  Manu van Kersbergen
  Manu, of voluit: Manu van Kersbergen is, en maakt in vele vormen. Constant op jacht naar tijdsgeesten om in flessen te stoppen en die met de stroming mee te sturen. Voor wie dan ook maar bij de kustlijn staat en ontvankelijk is.

  Terugkerend in zijn creatieproces is het overdrachtelijk maken van verhalen. Ook die verhalen komen in vele vormen, evenals de voordracht. Manu is namelijk schrijver, performer, theater- en programmamaker, uitgever en overtuigd hosselaar.

  Sydney Lowell
  Een creatieve geest, geboren als Sydney Lowell, vertelt met haar ritmische woordkunst verhalen die doen bewegen. Soms kritisch, soms sensueel, soms introvert, soms ‘extra’ – altijd soulful. De Amsterdamse is actief als spoken word dichter, stemacteur, host, workshopdocent en cultureel producent.

  Sydney Lowell heeft op verschillende nationale en internationale podia gestaan. Ook is ze medeoprichter & producent van cultureel platform We The People en online spoken word productie 2PHRASE.

  Ileen Rook (Semifictie)
  Ileen Rook (1998, zij/haar) schrijft experimentele en licht absurdistische teksten. Ze houdt zich bezig met de duistere kant van het leven en met de poëzie in het alledaagse. Haar werk put inspiratie uit haar eigen leven en focust zich op cadans, zinsbouw en woordkeuze. Naast maker is ze zzp’er met haar eigen bedrijf Semifictie, en enthousiast eindredacteur. Ze verzamelt spiegels, herinneringen, dolken en tierlantijntjes waar ze geen plek voor heeft.

  Muzikale begeleiding door Dani Brands.

  Open Mic: Jaimy Hindriks, Chris Cave, Saka, Mauricio Plat en Lukasz Przelaskowski.

  Over Cissy Joan
  Cissy Joan, host en curator, opent de avond met voordracht uit eigen werk. Tijdens en na haar studie aan Minerva Academie voor Popcultuur focuste ze zich op spoken word, muziek en talentontwikkeling. Ze was onder meer onderdeel van de Poetry Circle. Ze bracht meerdere singles uit, tourde met de Poëziebus door Nederland en België (2017) en werkte aan haar eerste solo theatershow (Up North Lab & Noordstaat, 2019), waar ze zang, poetry en storytelling combineerde. Naast performance poetry en zang, is ze actief als coach en schrijft ze teksten op maat voor evenementen en individuen.


Bekijk event

Heb jij een vraag of idee om dit platform nog leuker te maken? Neem contact op!

Contact