8 september

Lena Hessels + Liza Dries

Lena Hessels + Liza Dries

Warme bedroompop met een duister randje a la Billie Eilish, dat is Lena Hessels. Ze zingt liedjes over liefde en verlangen, en kan zowel ontwapenend als verleidelijk klinken. Wat vooral doorschijnt in haar muziek, is haar unieke en volwassen zelfvertrouwen. Haar muziek werd al opgepikt door o.a. 3voor12 en De Volkskrant. Kortom: deze nieuwe popartiest-in-wording is niet te missen!

Lena was nog maar acht(!) jaar oud toen zij voor het eerst op een podium stond. Als dochter van Terrie Hessels, de gitarist van The Ex, wist zij van jongs af aan al hoe het leven on the road eraan toe ging. En ze wist één ding zeker: zij wou ook op de planken staan. Maar waar ze ervoor had kunnen kiezen om hetzelfde pad te bewandelen als haar vader, koos ze voor een alternatief pad. Geïnspireerd door artiesten als FKA Twigs en Sevdaliza begon de zangeres vanuit haar slaapkamer bedroom-dreampop liedjes te schrijven, waarvan Billow uit 2018 het eerste wapenfeit was.

De laatste jaren is de artiest onwijs gegroeid. Op haar nieuwste werk vond ze een samenwerkingspartner in Tender Blom (Pip Blom), en daarbij de mogelijkheden van de studio. De zangeres heeft zich daardoor ontpopt tot een electropop artiest, waarbij kloppende baslijnen, zweterige club vibe en slinkse arrangementen hetgeen is wat de klok slaat. Met nieuw werk op komst, gaat de rijzende ster op haar allereerste tour, waarbij zij ook Simplon aandoet. Verwacht een prachtige performance die je nog lang bij zal blijven.

Support is er van Liza Dries. Deze artiest en producer oriënteert zich op de cross-overs van experimentele sounds en ethereal-popmuziek. Haar nummers verbeelden een wereld die veel zachter is dan in de werkelijkheid, waarbij intieme thema’s worden vervreemd door digitale, glitchy geluiden en stemvervormingen.


Bekijk event

Heb jij een vraag of idee om dit platform nog leuker te maken? Neem contact op!

Contact