11 december

Kunstpunt – Wildvang 2022

Kunstpunt – Wildvang 2022

Zeven jonge kunstenaars zijn genomineerd voor het Hendrik de Vriesstipendium Beeldende kunst en Literatuur.

Marnix Sixma, Davey Smand en Katayoon Valamanesh in de categorie Beeldende Kunst en Renske Marike van Dijk, Meinte Dirksen, Thomas van Essen en Maartje Terpstra voor Literatuur. Wat zijn hun plannen? En wie ontvangt de prijs uit handen van Wethouder Cultuur Kirsten de Wrede? Een talkshow met scherpe artistieke beschouwingen onder leiding van presentator Wilbert van de Kamp (aka Wilpret), een expositie vol werk van de genomineerde talenten, muziek van Swoolish (met vintage lp’s) en meer.

 

PUBLIEKSPRIJS

De winnaar van het Hendrik de Vriesstipendium wordt gekozen door een vakjury. Maar er is ook een publieksprijs van € 1.000. En jouw stem telt! Wie verdient volgens jou de publieksprijs? Stem op jouw favoriete genomineerde. Online of offline. Via kunstpuntgroningen.nl/stem kun je stemmen van 8 december t/m 8 januari. Of bezoek voor 8 januari de expositie in Kunstpunt, kies jouw favoriet en stem via de stembus.

EXPOSITIE

Tijdens Wildvang opent de expositie De Oogst. In de expositie zie je recent werk van alle genomineerden. En de winnaars van vorig jaar, Leonard Witte en Eise Ivo Smit laten zien wat ze met het stipendium hebben gemaakt. Je kunt De Oogst nog t/m donderdag 12 januari bezoeken.

 


Bekijk event

Heb jij een vraag of idee om dit platform nog leuker te maken? Neem contact op!

Contact