19 november - 1669420800

Jonge Harten Theaterfestival

Jonge Harten Theaterfestival

Een betere toekomst door het verenigen van de nieuwe generatie door middel van theater. Dat is de missie van Jonge Harten. Want als er een groep is die het verschil kan maken, dan is het de nieuwe generatie (12-29 jaar). Als er iets is dat die vereniging kan veroorzaken met een verbindende en katalytische kracht, dan zijn dat de podiumkunsten. Theater verlangt namelijk samenkomst op één plek en juist deze gepolariseerde en geïndividualiseerde wereld schreeuwt om de openheid en de directe verbinding die theater biedt. Daarnaast laat deze levende kunstvorm haar publiek als geen ander ervaren hoe je op een overstijgende manier naar jezelf en de Ander kunt kijken. Een goede start.

Om dit te veroorzaken organiseert Jonge Harten jaarlijks een negendaags festival in Groningen. Negen dagen lang legt een divers theateraanbod in de breedste zin de verbinding met het jonge publiek. Specifiek in deze stad, de jongste stad van Nederland, waar alleen al meer dan 50.000 studenten wonen. Jaarlijks bereikt het festival rond de 10.000 bezoekers.

Jonge Harten richt zich op een divers publiek (divers in elk opzicht: gender, afkomst, opleidingsniveau, enz.). Zij investeert in de dialoog met de verschillende doelgroepen om vanuit ten volste gekozen, bewuste naïviteit en idealisme een context te creëren waarin ALLE jonge mensen zich welkom voelen.

Zonder herkenbaarheid en ongemak te schuwen geeft Jonge Harten haar publiek een theatraal zetje dat het dagelijks evenwicht verstoort en de manier waarop zij in het leven en de wereld staan, voor altijd verandert. Van Jonge Harten neem je een ervaring mee die de rest van je leven beïnvloedt.


Bekijk event

Heb jij een vraag of idee om dit platform nog leuker te maken? Neem contact op!

Contact