13 mei

JANNE SCHRA

JANNE SCHRA

Janne & De Vogels, de nieuwe band van Janne Schra, gaat op tour en brengt 24 september de nieuwe Nederlandstalige plaat In de Regen uit, met wortels in de jazz van de roaring twenties.

Na tien jaar van Engelstalige indie-pop wilde Janne Schra de jazz, die in haar muziek altijd onderhuids aanwezig is geweest, laten doorbreken in haar liedjes. Daarnaast leefde al langer de wens om een album in het Nederlands maken. Deze wensen komen nu tot uiting in de speelsheid van bandleden die elkaar door en door kennen en elf jaar na Room Eleven weer samen muziek maken.

Na het album Vasalis, een vertolking van Diep in Mijn Hart, en Annie M.G. Schmidt-liedjes in Carré, durfde Janne Schra eindelijk te dromen van een album in haar moedertaal. Samen met haar oude vrienden ging ze op zoek naar de sound in de stijl van jazzpianist Fats Waller: authentiek, avontuurlijk en recht voor z’n raap.

In de zomer van 2020 nam Schra met haar Vogels het album In De Regen op. Naast een enkele oude parel en gezongen gedichten van M. Vasalis en Joost Oomen vormen de nieuwe liedjes van Janne zelf het hart van de plaat. Muziek die voortborduurt op haar repertoire, dat inmiddels meer dan 100 liedjes telt.

In De Regen is een ode aan het omarmen van imperfecties en twijfel, met typische Janniaanse invalshoeken, zoals naar Nederland kijken met een roze bril op, je relatie repareren met goudlijm en orkanen zien als een nieuw begin. Maar ook het verlies van de rafelrandjes in de stad komt voorbij, evenals foto’s van mannen in een dating-app.

Janne & De Vogels brengt deze plaat naar de theaters en clubs van Nederland. De uitvoeringen zijn soms wild en opzwepend als dronken tijgers, dan weer klein en fonkelend als een druppel limoensap in een glas ijskoud water.

De geweldige band bestaat uit Tony Roe (piano), Lucas Dols (bas) en Mark van Kersbergen (drums).


Bekijk event

Heb jij een vraag of idee om dit platform nog leuker te maken? Neem contact op!

Contact