3 december

INTRODANS – Fall

INTRODANS – Fall

  • Zondag 3 december 2023
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

In Fall brengt Introdans twee van de belangrijkste hedendaagse choreografen van deze tijd samen: de Brits-Bengaalse Akram Khan en de Vlaams-Marokkaanse Sidi Larbi Cherkaoui.

Akram Khan en Sidi Larbi Cherkaoui

Akram Khan en Sidi Larbi Cherkaoui zijn meesterlijke verhalenvertellers én hartstochtelijke bruggenbouwers. Ze verbinden ze op imponerende wijze uiteenlopende culturen, dansstijlen en kunstdisciplines in hun choreografieën, die dynamiek aan verstilling en virtuositeit aan poëzie koppelen.

Kaash

Kaash van Akram Khan was bij de wereldpremière in 2002 een sensatie. De wervelende mix van Indiase kathakdans en hedendaagse dans bezorgde de choreograaf op slag wereldfaam.

Pure

Pure van Sidi Larbi Cherkaoui is een lyrisch, virtuoos en ontroerend duet, vol bijzondere lifts. In de intieme choreografie onderzoekt Cherkaoui het thema zuiverheid in spirituele zin. Wat blijft er over als je alle menselijke verlangens loslaat?

Fall

De avond besluit met Fall van Cherkaoui, gezet op meditatieve klanken van Arvo Pärt. De titel verwijst zowel naar de vallende en verkleurende herfstbladeren als naar het continue gevecht van het (dansers)lichaam met de zwaartekracht.


Bekijk event

Heb jij een vraag of idee om dit platform nog leuker te maken? Neem contact op!

Contact