8 december

Illustere Figuren Outsourcing, of de kunst van het uitbesteden

Illustere Figuren Outsourcing, of de kunst van het uitbesteden

Wat is de rol van de kunstenaar als die het artistieke proces uitbesteden aan mensen aan de andere kant van de wereld? Is iets nog kunst wanneer het niet zelf is gemaakt?

Het romantische beeld van de kunstenaar die in alle vrijheid kan maken wat hij wil is deze theatermakers onbekend: tijdgebrek, weinig financiële middelen en een noodzakelijke efficiëntie voeren de druk hoog op. Is hier een oplossing voor?

Theatercollectief Illustere Figuren nam de proef op de som. Ze besteedden juist datgene uit wat een kunstwerk authentiek maakt: de kunstenaar.

Voor Outsourcing, of de kunst van het uitbesteden ging het gezelschap een internationale samenwerking aan met het Indiase outsourcingbedrijf GetFriday.

GetFriday claimt dat ze alles kunnen regelen. Lukt het je niet om je hond uit te laten? Zij bellen iemand voor je. Geen tijd om een datingprofiel aan te maken? GetFriday regelt het. Een voorstelling over een theatercollectief? GetFriday doet he! En zo geschiedde…

De werknemers van GetFriday schreven een script over de kunst van het uitbesteden. Ze ontwierpen het decor, het lichtplan en muziekcomposities. Het resultaat roept vragen op: wat is echt en wat is nep? Wanneer zien we Illustere Figuren en wanneer niet? En voor wie applaudisseren we nu eigenlijk?


Bekijk event

Heb jij een vraag of idee om dit platform nog leuker te maken? Neem contact op!

Contact