23 juni

Homebase

Homebase

Alweer meer dan twee jaar geleden was de laatste Homebase voor de pandemie. In de tussentijd zijn er meerdere Homebase shows geannuleerd of verplaatst in verband met de gevolgen van corona. In dit korte seizoen heeft Homebase naast Slum Village nog een show kunnen doen met Open Mike Eagle en Video Dave, komt er nog een show aan van Fresku, presenteren ze De La Soul in De Oosterpoort en dan is dat het wel zo ongeveer… of toch niet? Om jullie toch de zomer in te laten gaan met een ouderwetse Homebase avond brengen ze op 23 juni maar liefst zes acts naar Simplon voor een avond vol New York hiphop!

Masta Ace & Marco Polo
In 2016 bracht Masta Ace een indrukwekkende show naar Homebase en nu komt hij terug! Masta Ace staat bekend als een van de allerbeste tekstschrijvers en performers uit de rapscene. Al drie decennia draait hij mee in de hiphop-industrie. Elke high en low heeft hij meegemaakt, en nog steeds schaaft hij aan zijn indrukwekkende stijl. Al vijftien jaar werkt hij samen met beatmaker Marco Polo en in 2018 brachten de twee het album ‘A Breukelen Story’. Op dit moment wordt er door het duo hard gewerkt aan een vervolg.

Raw Wattage & Large Professor
Sinds 2016 brengt Raw Wattage een verfrissend boom bap geluid, dat niet alleen nostalgisch maar ook excentriek is. Deze avond staat Raw Wattage samen met Large Professor op het podium. De echte liefhebbers zullen hem kennen, maar velen ook niet. Toch mag je zijn invloed in de hiphopwereld niet onderschatten. Large Professor is onderdeel van Main Source (ook eerder te zien bij Homebase!) en fungeerde onder andere als mentor voor Nas.

Edo. G & Fokis
De Amerikaanse rapper Edo. G (ook wel geschreven als Ed O.G.) uit Boston is het meest bekend as frontman van hiphopgroep Ed O.G & Da Bulldogs. Met deze groep bracht hij twee albums uit in de early 90’s. Samen met Masta Ace bracht hij in 2009 het album ‘ARTS & ENTERTAINMENT’ uit en werkte hij ook samen met o.a. Pete Rock en Insight Innovates. Fokis stond in 2020 nog in het voorprogramma van Das EFX bij Homebase en werkte in het verleden samen met o.a. Madlib’s broertje Oh No. Fokis en Edo G. brengen binnenkort samen een EP uit met enkel producers uit Europa.

Deze avond draait onze eigen Deejay Irie de avond elkaar totdat de zaal en tap leeg zijn.


Bekijk event

Heb jij een vraag of idee om dit platform nog leuker te maken? Neem contact op!

Contact