3 april

Het Grote Gebeuren

Het Grote Gebeuren

Het leukste festival voor lezers en schrijvers wordt op zaterdag 3 april voor de elfde keer op rij georganiseerd door Forum Groningen en NOORDWOORD én gaat volledig online!

Met Joost Oomen, Manon Uphoff, Jennifer Makumbi e.a.

Live vanuit het Forum streamen we op zaterdag 3 april vanaf 19.00 uur gesprekken met auteurs, daarnaast is er een interactief, literair randprogramma waarbij je online kunt aanschuiven.

In het programma is veel aandacht voor debutanten, zoals Pete Wu (De Bananengeneratie) en voormalig stadsdichter van Groningen Joost Oomen (Het Perenlied). We kijken met Marcel Möring en Manon Uphoff terug op het bijzondere oeuvre van de uit Winschoten afkomstige schrijfster Hermine de Graaf. Daarnaast is er veel aandacht voor Suriname met een programma rond de schrijver, activist en verzetsheld Anton de Kom (Wij slaven van Suriname) en een panelgesprek van schrijvers met Surinaamse roots: Johan Fretz, Raoul de Jong, Bodil de la Parra en Karin Amatmoekrim. Verder zijn er interviews en gesprekken met o.a. Marijke Schermer (Liefde, als dat het is) en de Brits-Oegandese schrijfster Jennifer Nansubuga Makumbi (Kintu).

 


Bekijk event

Wil jij een activiteit toevoegen aan de Spot TV agenda?

Heb jij een vraag of idee om dit platform nog leuker te maken? Neem contact op!

contact

Recente samenwerkingen