2 april

Filmwedstrijd: De Cine Challenge Groningen

Filmwedstrijd: De Cine Challenge Groningen

Noord-Nederland is een filmwedstrijd rijker: De Cine Challenge Groningen! Stichting de Productie Groningen organiseert een filmwedstrijd voor alle creatieve geesten die een korte speelfilm of animatie willen maken.

Stichting de Productie Groningen is weer in bedrijf en viert dit met de aankondiging van een filmwedstrijd. Student, amateur of professioneel, alleen of met het hele gezin, oud of jong, het kan allemaal! Juist in tijden van beperking en lockdown willen wij iedereen uitdagen deze situatie als inspiratiebron te gebruiken. Een film thuis geschoten met een mobiel dingt wat ons betreft net zo hard mee naar de prijzen.

De ingezonden films moeten onder andere aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Het genre is Film Noir
  • De film of animatie moet minimaal 1 minuut en maximaal 10 minuten duren.
  • Inzendingen moeten binnen zijn voor 2 april 2021

In de eerste week van mei vindt de bekendmaking van de prijswinnaars plaats. De winnaar van de Beste Fictie Film ontvangt een huurtegoed van 500 euro.

Stichting de Productie Groningen stelt zich ten doel het initiƫren, produceren en stimuleren van de fictiefilm in Noord Nederland. Stichting de Productie produceerde eerder de door OOG TV uitgezonden 6-delige wijkserie Een Dag uit Duizend Dromen. De organisatie werkt vanuit het principe van inclusiviteit en diversiteit. Daarnaast komen de producties tot stand in een educatief en creatief proces waarbij de professional, student, amateur en buurt- en wijkbewoners samenwerken.

 

 


Bekijk event

Heb jij een vraag of idee om dit platform nog leuker te maken? Neem contact op!

Contact