5 november

DansClick 23 Ontdekkingstocht langs nieuwste generatie dansmakers

DansClick 23 Ontdekkingstocht langs nieuwste generatie dansmakers

In de 23ste editie van DansClick staan de werken van BNG Bank Dansprijs 2021 winnaars Piet Van Dycke en Dalton Jansen. Het succesvolle concept DansClick fungeert al 15 jaar als springplank voor jonge makers die samen op tournee gaan met een double- of triple-bill. Het is dé manier om kennis te maken met de aanstormende nieuwe garde van de Nederlandse dans!

DansClick

Een DansClick-avond bestaat altijd uit drie delen: naast de voorstellingen stellen de makers zich voor in videoportretten en na afloop is er de Après Danse waarin zij het publiek op het toneel uitnodigen om onder het genot van een drankje na te praten. Zo kan het publiek direct na afloop op persoonlijke wijze kennismaken met de makers en dansers voor wie de Après Danse een intieme gelegenheid biedt feedback te krijgen van het publiek.

Piet Van Dycke

Piet Van Dycke staat als choreograaf met één been in de danswereld, met het andere in het hedendaags circus. Niet dat hij dit als een spagaat ervaart. Integendeel. Met een groot gevoel voor humor, acrobatiek en beweging is zijn doel niet rechtstreeks de samensmelting van disciplines maar juist de vertelkracht die uit deze interactie komt. Verraderlijk licht verovert hij de ruimte door het raffinement in bewegelijkheid diepgaand te onderzoeken.
‘Dit spel met de zwaartekracht, ook in deze post-pandemie, laat zien hoe we elkaar nodig hebben, hoe we creatief kunnen omgaan met disbalans en onvoorspelbaarheid, maar bovenal leert het ons weer plezier te hebben in onze gezamenlijke navigatie door de publieke ruimte.’ – de jury over On Point van Piet Van Dycke

Dalton Jansen

Dalton Jansen is een ondernemende maker die zich met een sterke verbindende kracht door het veld beweegt en probeert zijn dromen en die van zijn performers te laten uitkomen. Na zijn opleiding Urban Contemporary aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam slecht Dalton Jansen, met steun van o.a. DOX, Dansateliers, Conny Janssen Danst en Theater Rotterdam, waar mogelijk barrières voor zichzelf, andere makers van kleur of jonge dansers. Dat vergt drive en laat hij daar nu in ruime mate over beschikken. Tijdens het stijlvolle gala in Theater aan het Vrijthof in Maastricht op 1 oktober hoorde Dalton Jansen zijn naam als winnaar van de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2021.  ‘To the Edge 3 ontrolt zich als vriendschappelijke omhelzing waarbij het publiek om de vloer zit en via de poëzie van spoken word artiest Elten Kiene deze mannenvriendschap wordt binnengeleid.’ – de jury over To The Edge 3 van Dalton Jansen

BNG Bank Dansprijs

Sinds 2016 is DansClick verbonden met de BNG Bank Dansprijs waarmee jonge talenten worden gesteund om in Nederland een publiek op te bouwen. De prijs wordt uitgereikt door een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van Volkskrant-journaliste Annette Embrechts.


Bekijk event

Heb jij een vraag of idee om dit platform nog leuker te maken? Neem contact op!

Contact