4 september

Club Guy & Roni: openbare repetitie

Club Guy & Roni: openbare repetitie

Het is inmiddels een begrip in Groningen: de openbare repetities van het Club Guy & Roni halverwege het maakproces van een nieuwe voorstelling. Stap binnen in de backstage wereld van Guy Weizman, Roni Haver, dansers en musici en beleef hoe zij op zoek gaan naar de invulling van de personages. Je ziet en hoort wat het vertrekpunt van de voorstelling Islands of Empathy is en hoe ideeën over decor, kostuums en muziek in het hele repetitieproces vorm krijgen.

Empathie

Islands of Empathy (in a sea of chaos) van Club Guy & Roni is eigenzinnig, explosief danstheater met live muziek over de kracht van empathie. In de reeks Human Odyssey onderzoekt het gezelschap menselijke gevoelens als liefde, angst, geluk en empathie. Empathie kan leiden tot acties van mededogen en altruïsme, maar ook tot xenofobie, chauvinisme en agressie. Islands of Empathy (in a sea of chaos) onderzoekt het spectrum tussen deze twee uitersten, door de discussie te openen voor een heel ander perspectief.

Afrika en Noord-Europa

De voorstelling handelt vanuit de Afrikaanse immigrant die vanuit Senegal (Pape Seck, muzikant), Mauritanië (Mohamedou Ould Slahi, schrijver) en Marokko (Guy Weizman, maker) noordwaarts reist richting Europa. In Senegal en Marokko onderzoeken de makers vragen als: hoe empathisch ben je, als je nooit de empathie van anderen nodig hebt gehad? Is het Noord-Europese perspectief anders dan het Afrikaanse? De soundscape van Thijs de Vlieger wordt deels opgenomen in Senegal en Mauretanië.


Bekijk event

Heb jij een vraag of idee om dit platform nog leuker te maken? Neem contact op!

Contact