16 september

Babs

Babs

De Leidse artiest Babs is een pop-rapper, producer en songwriter met een missie. Ze is niet in een hokje te stoppen en schopt dan ook graag tegen stereotypes rond gender en seksualiteit. Het verhaal staat centraal in haar muziek. De muzikale omlijsting is een combinatie van dance drums, melodische rap en funky akkoorden met een vrolijk popsmaakje. Meezingers gegarandeerd!

Babs’ eerste release verscheen tijdens de pandemie in 2021. In korte tijd bracht ze een hoop singles en een EP uit en maakte ze haar Mainstage debuut tijdens Rotterdam Pride. In 2022 verscheen één van haar nummers in de internationale, award-winnende hiphop serie Atlanta. Intussen heeft ze schrijfsessies met o.a Willie Wartaal, Linde Schöne en Shary-An gehad en was 3voor12 talent van de Popronde 2022. Haar tweede EP kwam uit op 20 januari 2023 met daarop onder andere de single ‘Altijd Tijd’ (met gastoptreden van Willie Wartaal).

Na een succesvol optreden op Noorderslag (die show haalde zelfs de top 25 van 3voor12!), keert Babs terug naar Groningen. En wel naar onze bovenzaal! Maak je klaar voor een energiek optreden waarbij je onmogelijk stil kan blijven staan.


Bekijk event

Heb jij een vraag of idee om dit platform nog leuker te maken? Neem contact op!

Contact