25 april

SORRY TO BOTHER YOU

SORRY TO BOTHER YOU

In ‘Sorry to Bother You volgen we Cassius ”Cash” Green op zijn reis van telemarketeer naar promotie tot de gracieuze positie van ”Elite Power Caller”. Boots Riley’s absurdistische meesterwerk biedt een kritisch perspectief op wat ”werk” betekent in 21-eeuwse kapitalistische samenleving. Wat is de rol van werk in onze samenleving? Hoe waarschijnlijk is het dat we vrij en zinvol werk zullen doen onder het kapitalisme? Welke invloed heeft het werkende leven op onze sociale relaties? Sorry to Bother You biedt een gedurfde en grappige ingang tot deze vragen, terwijl het interessante debatten aansnijdt over de kruising van klasse en ras, het probleem van sociale mobiliteit en de contouren van de arbeidersklasse.

Om verder in te gaan op deze vragen zal de film worden ingeleid door de filosofen Lisa Herzog en Tatiana Llaguno Nieves. Ze zullen praten over hoe we in onze kapitalistische samenleving werken om geld te verdienen, terwijl we zouden willen dat ons werk meer zou zijn dan een manier om in leven te blijven. Zouden onze banen ons leven niet op meer manieren moeten verrijken dan alleen maar geld opleveren? Velen van ons worstelen op individueel niveau met dit probleem, maar kan het ooit worden opgelost als we allemaal bij onszelf blijven? Of moeten we ons verenigen met anderen, proletariërs en daarbuiten, om een ​​nieuwe arbeidersklasse te vormen? Maar wat betekenen deze oude marxistische opvattingen vandaag, zijn ze nog steeds van toepassing? En wat zou ‘solidariteit’ kunnen betekenen voor werk in de 21e eeuw?

Na de film is er een open discussie in de kelderbar over deze onderwerpen. We hopen je daar te zien.

Filosofie & Film is een samenwerking tussen het Kenniscentrum Wijsbegeerte en Zienema. Meer weten over filosofie in Groningen? Bezoek: https://www.rug.nl/filosofie/outreach/


Bekijk event

Heb jij een vraag of idee om dit platform nog leuker te maken? Neem contact op!

Contact